Hoezo budget vrij maken voor Mobile Display Advertising?

Facebook, Snapchat en Instagram doen het al; mobiel adverteren. Deze platformen zijn zo ingericht dat advertenties alleen zichtbaar zijn voor mobiel. Waarom? Omdat aankopen via mobiel blijven stijgen en de consument altijd en overal online is op dit device. Neem als voorbeeld Instagram waarbij sponsored content alleen zichtbaar is op je smartphone in tegenstelling tot de desktopversie waarbij dit niet het geval is.

screenshot_2016-12-28-14-10-37 screenshot_2016-12-28-14-09-43

Focus op video

Zo zet Facebook canvas in voor mobiel adverteren. Meer weten over de mogelijkheden van canvas? Lees het hier. Verder hebben we natuurlijk Snapchat en Instagram die sowieso de voorkeur geven aan mobiel. Het is dus niet vreemd om te denken dat social media marketeers in de toekomst de hele dag naar een smartphone scherm staren in plaats van laptop of pc. De apps (Snapchat, Instagram en Facebook) staan ook bekend om het verspreiden van videocontent. Het is daarom belangrijk om nog meer focus te leggen op het produceren van online (verticale) video content.

Zoals alle nieuwe advertentiemogelijkheden is het eerst even zoeken maar uiteindelijk gaat mobiel adverteren zorgen voor tijdsbesparing. Waar SEO en SEA erg tijdrovend zijn is mobiel adverteren een stuk efficiënter. Dit komt doordat je jouw content niet eindeloos hoeft te optimaliseren vanwege de algoritmes. Je kunt veel makkelijker targetten, omdat mobiel gekoppeld is aan een persoon. Hierdoor betaal je als adverteerder alleen wanneer er ook echt daadwerkelijk een contactmoment is geweest.

shoe-620x400

Native alert! 

Om ervoor te zorgen dat jouw advertentie op de smartphone van je doelgroep niet als irritant wordt ervaren kun je gebruik maken van native advertising. Belangrijk hierbij is dat een advertentie juist een toegevoegde waarde moet bieden voor de gebruiker en het de usability niet mag belemmeren. Zorg er dus voor dat jouw advertentie een connectie heeft met de content op een webpagina. Je hebt het helemaal goed voor elkaar als jouw content geschreven wordt door het bedrijf achter de webpagina. Vormen van native advertising zijn; online advertorial, sponsored content, recommendation widget advertenties en SEA. Verder wil je er natuurlijk ook voor zorgen dat je pagina’s snel worden geladen door middel van AMP’s.

accelerated-mobile-pages

Is jouw doelgroep 65+? Dan is mobile advertising op dit moment wellicht minder interessant. Deze groep maakt het minst gebruik van de mogelijkheid tot online (mobiele) aankopen. Valt (een deel van) jouw doelgroep hierbuiten? Mis de boot dan niet en maak (meer) budget vrij voor mobile advertising voordat zij een aantrekkelijk aanbod op hun smartphone krijgen van jouw concurrent.

Inspiratie

Mobile moments that matter

Wat is native advertising anno 2016?

Mobiel adverteren: trends voor 2016

Waarom mobile display advertising groter wordt dan SEA en SEO

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s