Digitale Marketing Trends 2017

Stroomt jullie mailbox er ook vol mee? En zie je het meerdere keren je tijdlijn passeren? Ik heb het hier over de digitale trends van 2017. Maar welk zijn nou relevant? En welke zijn belangrijk? Wij zetten onze top 5 speciaal voor jou in deze blog op een rijtje. Het gaat hier voornamelijk om digitale trends die van toepassing zijn op online marketing. Doe er je voordeel mee en veel leesplezier natuurlijk!

1

1. Mobile advertising

Via deze weg adverteren gebeurt eigenlijk als sinds 2013, maar gaat in 2017 een nog grotere rol spelen. Volgens de voorspellingen gaat 75% van ons internetgebruik volgend jaar via mobiel. Daarom is het belangrijk om je campagne hierop aan te passen om te voorkomen dat jij jouw doelgroep onnodig misloopt.  Pas het volume en de grootte van je advertenties daarom (banners) aan. Dit zorgt er namelijk voor dat de databundel van je consument eerder op raakt en daar zit de consument niet op te wachten. Dit zorgt dus voor irritatie en dat is het laatste wat je wilt bereiken met jouw advertentie. Bovendien komen mobile friendly advertenties komen hoger in de zoekresultaten van Google. Oh ja nog een belangrijk feitje; cookies werken helaas (nog) niet in apps.

Bronnen:
http://www.adformatie.nl/partner/dentsu-aegis-network/mobile-moments-matter
http://www.marketingfacts.nl/berichten/native-advertising-disclosures-en-het-herkennen-van-commerciele-content

2

2. Kunstmatige intelligentie (AI)

Je hebt vast wel de term kunstmatige of artificiële intelligentie voorbij horen komen, ook wel exponentiële technologie genoemd. Deze technologie wordt steeds meer ingezet, want hoe fijn is het dat de computer begrijpt wat jij vraagt en het dan ook nog eens voor je vertaalt naar Jip en Janneke taal. SIRI, Google Now en hier nog een aantal voorbeelden waarbij deze technologie wordt toegepast. Chatbots, drones, noem het maar op, een computer kan inmiddels beter afbeeldingen herkennen dan wijzelf. De mogelijkheden wat online marketing betreft worden er steeds meer. Op de site van Sales Force staan er een aantal omschrijven die ik hier even opsom:

  • Door AI kan marketing voorspellende journeys creëren en klantervaringen beter dan ooit personaliseren. Handig om je digitale mediamix hierop aanpassen
  • AI kent scores toe aan de waarschijnlijkheid dat een klant een e-mail opent, zich abonneert op een nieuwsbrief of iets koopt.
  • AI analyseert foto’s op Facebook, Pinterest en Twitter om de beste plaatjes voor een nieuwe reclamecampagne aan te bevelen. Het kan zelfs merken in de afbeeldingen herkennen en of ze al dan niet in de tekst worden genoemd.
  • NLP kan worden gebruikt voor stemmingsanalyse van tekst om te begrijpen wat klanten van jouw merk en producten vinden.

Voor je het weet gaan we van SEO naar SAI (Search Artificial Intelligence).

Bronnen:  
https://www.frankwatching.com/archive/2016/09/13/artificial-intelligence-technologie-de-trends-die-de-wereld-veranderen/
http://nos.nl/op3/artikel/2012979-wetenschappers-waarschuwen-voor-kunstmatige-intelligentie.html

3

3. B2B E-commerce

Wij merken dat steeds meer klanten van ons zich ook op het terrein van B2B E-commerce wagen. En dat is ook niet zo vreemd, want dit bespaart tijd en geld en zorgt voor gemak. Onnodige schakels vallen weg uit het aankoopproces, wat het traject verkort. In 2017 gaan we dit steeds meer zien en is het dus belangrijk hierop in te spelen. Zorg dat je online vindbaar bent voor je zakelijke klant door middel van waardevolle advertenties met relevante content. Richt je website zo in dat het een toegevoegde waarde heeft voor jouw B2B relatie om via e-commerce zaken te doen. Een realtime chatfunctie is een goede functie om het persoonlijk contact te versterken.

Bronnen: 
https://mediaweb.nl/blog/e-commerce-trends-2017/
http://www.emerce.nl/research/b2b-handel-digitale-megatrends

4

4. Verticale video

Het blijft pijnlijk, zeker voor ons als videoproducenten. Maar we moeten er toch echt aan geloven; verticale video’s, ook in advertising. Snapchat doet niet anders en met het oog op mobile first is het een gemiste kans om dit niet te doen. Verticale video is ideaal voor mobiele platformen en dat is waar de meerderheid van de doelgroep zich bevindt. Aangezien het aantal mobiele online aankopen blijft stijgen. Consumenten navigeren verticaal op hun smartphone. Dus is het wel zo gebruiksvriendelijk om je video hierop aan te passen. Facebook solliciteert ernaar om het grootste videoplatform te worden. Samen met Snapchat is Facebook de grootste exporteerder van verticale video. Ford maakt hier al gebruik van.

Bronnen: 
http://www.nu.nl/internet/4362793/20-procent-online-kopers-winkelt-via-smartphone.html?redirect=1
https://www.internetkassa.nu/aantal-mobiele-online-aankopen-nederland-stijgt-fors/

5

5. VR en AR

Wil jij je doelgroep de realiteit van jouw merk laten ervaren? En heb je nog geen VR of AR gebruikt? Dan wordt 2017 jouw kans. Alle zintuigen worden geprikkeld en dus ook de drang naar conversie. Wat dacht je van jouw product of dienst in de virtuele wereld van je doelgroep? VR is iets dat veel gaat terugkomen als fase in de customer journey.

Als je het zo bekijkt hoef je in de toekomst niet meer naar de winkel om over te gaan tot aankoop. Waarschijnlijk komen er virtuele paskamers om de perfecte outfit te scoren, virtuele woonkamers om jouw huis een nieuwe inrichting te geven en wat dacht je van een virtuele proefrit in jouw droom auto. Dus waarom niet beginnen met VR en AR adverteren? De early adopters zijn er al mee aan de slag gegaan, nu de rest nog.

Inspiratie: 
http://www.emerce.nl/achtergrond/marketeers-maak-virtual-reality-geen-reclamezuil
http://www.marketingfacts.nl/topic/virtual-reality
http://www.adformatie.nl/blog/cannes-de-rol-van-virtual-reality-de-toekomst-van-advertising
http://www.adformatie.nl/nieuws/hoe-gaat-virtual-reality-jouw-product-nieuw-leven-inblazen

Dit was ons lijstje voor 2017. Hebben wij iets belangrijks over het hoofd gezien? Laat het ons weten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s