SOCIAL POWER

Het juiste effect van social media voor je bedrijf 

Social media; de manier om je traffic, engagement, klantenbinding en online vindbaarheid te vergroten. Hoe begeleid je jouw traffic? Hoe creëer engagement? Hoe bind je jouw B2B relaties? En hoe vergroot je jouw online vindbaarheid? In deze blog geven we antwoord op al deze vragen.

Social media voor B2B of B2C vragen beide om een andere aanpak. In deze blog laten wij zien wat social media kan betekenen voor jouw B2B relaties.  Als digitaal bureau is Shoq steeds actiever op social media. Op deze manier brengen wij ons netwerk op de hoogte over onze ontwikkelingen.

Als je wilt opvallen op Facebook maak dan gebruik van video content. In de periode januari tot en met maart 2016 was het bereik van een videopost gemiddeld 5 keer hoger dan een linkpost of fotopost (bron: Frankwatching). Als digitaal bureau merken wij ook dat Facebook vooral dient als platform voor het delen van video content. Op onze Facebookpagina brengen wij vrienden van Shoq op de hoogte over de ontwikkelingen van onze succesvolle campagnes. Maar hoe bereik je ook de rest van jouw relaties? En welke kanalen zorgen uiteindelijk voor de meeste conversie?

schermafbeelding-2016-12-01-om-15-00-41

Hoe begeleid je jouw traffic? 

Als bedrijf wil je dat jouw relaties terecht komen op jouw website. Zie jouw website als de kernactiviteit van jouw bedrijf en bouw hier de social media kanalen omheen. Hiervoor is het belangrijk om te weten wie jouw doelgroep is en waar zij zich bevinden. Fish where the fish are! Ga dus niet op een kanaal zitten waar je doelgroep zich niet bevindt. Als je twijfelt welk platform geschikt is kun je een pilot doen om te ontdekken of jouw doelgroep zich hier bevindt. Wij hebben dit zelf gedaan voor ons Twitter kanaal en de resultaten waren veelbelovend. Binnen één maand hadden we 30% meer volgers door middel van Tweets die de online vindbaarheid te vergroten.

schermafbeelding-2016-12-01-om-14-46-44

Hoe creëer je engagement? 

Een van de eerste dingen die mensen doen als ze op jouw social media kanaal belanden is kijken naar het aantal likes. We betrappen onszelf er allemaal op en laten ons hierdoor beïnvloeden. Terwijl het juist niet gaat om hoeveel, maar om wat. Als jij engagement wilt is het belangrijk dat je waardevolle content produceert in plaats van veel content en veel likes. Dit merken wij zelf ook sinds we een Instagram account hebben. De likes die we daar behalen zijn er niet veel, maar het zijn wel oprecht geïnteresseerden die zich in ons vakgebied bevinden.

Bepaal dus welke gebruikers relevant voor jou zijn en focus je daarop.

schermafbeelding-2016-12-01-om-14-57-54

Hoe bind je jouw B2B relaties? 

Geef opdrachtgevers, partners en klanten credits voor hun werk en deel dit op social media. Hierdoor stralen wij uit dat we openstaan voor een (volgende) samenwerking. Door middel van waardevolle, nuttige en gebruiksvriendelijke content profileren wij ons zelf en maken we de drempel lager om contact met Shoq op te nemen. Bovendien kom je op social media sneller en eerder in contact met partijen die je anders misschien niet zou benaderen, omdat je anders niet weet dat ze er zijn. De social media kanalen van Shoq dienen ook als platform om in contact te komen met freelancers voor een potentieel samenwerking. LinkedIn is hier een goed voorbeeld van.

schermafbeelding-2016-12-01-om-15-05-25

Hoe vergroot je jouw online vindbaarheid? 

De statistieken liegen er niet om. Als je jouw online vindbaarheid wilt vergroten moet je daarvoor betalen. Dit merken wij zelf ook wanneer we onze posts op social media betaald adverteren. Het organische bereik is altijd in de minderheid. Het is een kwestie van waardevolle content in combinatie met je portemonnee opentrekken. Maar je online vindbaarheid hangt af van meerdere factoren. SEO en SEA zijn daar ook onderdeel van, maar ook consistent zijn op alle kanalen. Wij bloggen regelmatig over de trends en ontwikkelingen in het vakgebied en verspreiden dit via al onze kanalen. Wij gaan dagelijks op Twitter een dialoog aan met potentiële klanten. Hierdoor kom je erachter welke snaar je moet raken. Kortom; laat je horen.

Conclusie: Social media inzetten voor jouw bedrijf is in eerste instantie experimenteren welk kanaal waarvoor gebruikt kan worden en welke kanalen relevant zijn voor jouw bedrijf. Hier moet je in investeren en het vergt geduld, maar uiteindelijk zal je merken dat het zorgt voor meer conversie. Zo heeft elk social media kanaal een ander effect en bereik en is het belangrijk je focus te leggen op de kanalen die zorgen voor de meeste conversie. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s