Aan de Rijn ‘Lekker, maar niet spannend’

Ik betrapte mijzelf erop dat ik laatst heerlijk heb gegeten bij BREE33 en helemaal vergeten ben een recensie te schrijven.. oeps! Dan maar voor de herkansing. Maar gister ging ik weer bijna de fout in tot een collega mij vroeg of ik nog een recensie ging schrijven.


IMG-20160315-WA0003
We hadden gister een zelf georganiseerd personeelsetentje, want ja mensen uit de horeca gaan uiteraard eten en drinken als ze een uitje plannen. We hebben gekozen voor het restaurant Aan de Rijn in Leiden. Een nieuw restaurant met een vernieuwend concept, althans voor Leiden dan en voor mij ook. Je kunt allemaal kleine gerechten bestellen die op plateaus in twee rondes (voor en hoofd) op tafel worden geserveerd. Je kunt deze aanvullen me supplementen en als je nog plek over hebt gaan voor een dessert.
IMG_20160314_195834
De bediening was erg vriendelijk, ze legde alles duidelijk uit en gaf advies waar nodig. Wij namen in tweetallen 2 voor- en hoofdgerechten zodat je deze kon delen. De eerste ronde was ik aangenaam verrast door de langzaam gegaarde lamsbout met abrikozen. Ik ben niet zo een fan van lamsvlees, maar wilde het toch weer eens proberen en dat is goed bevallen. De vitello tonnato en bruschetta’s met makreelsalade smaakte naar verwachting, maar de bruschetta’s met zalm vielen helaas een beetje tegen. Ik vond de dressing en venkel te overheersend in dit gerecht.
IMG_20160314_202405
Bij het diner dronk ik een Spaanse rode wijn en voorafgaand heb ik een heerlijk lente bock biertje van de tap gedronken. De volgende ronde vond ik de gamba’s eruit springen, dit kwam vooral door de combinatie met de saffraansaus en paksoi. De gepaneerde feta vond ik zonder de citroenhoning beter smaken. Verder hadden we vegetarische quiche en een kippenvleugeltje, prima van smaak maar nogal standaard.
IMG_20160314_212457
Over de desserts kan ik geen oordeel vellen, want ik ging voor een speciale koffie. In dit geval ben ik zelf niet zo spannend ik ga namelijk bijna altijd voor een Spanish coffee met likeur 43. Dit was meer likeur 43 met koffie trouwens haha. Helaas voor mij was er geen kaasplankje. Maar als ik de rest mag geloven waren de desserts heerlijk.

Al met al een hele gezellige avond, leuk restaurant en vriendelijk personeel. Ik vond het zelf alleen geen uithaal. Lekker, maar eenvoudig en leuk voor een keertje.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s