Plantage 87 ‘Een en al smaaksensatie’

Eerste kerstdag was het weer zover, het jaarlijkse kerstdiner met mijn familie. Dit jaar is er gekozen voor Plantage 87, een restaurant met puur en (h)eerlijk eten. En dat heb ik geweten, want als ik er aan terug denk geniet ik er weer van. Het was sowieso een gezellige avond, maar onder het genot van goed eten is de avond nog beter. We kregen een 6-gangen diner en voorafgaand een amuse.

IMG_20151225_200521De aftrap was dun gesneden kabeljauw en dat smolt op mijn tong, zo lekker. Je kunt het een beetje vergelijken met een carpaccio, zo dun gesneden. Dit gerecht gemarineerd met vadouvan was echt een topper.

IMG_20151225_203943Gevolgd door tamme konijnrugfilet, wat mij een beetje deed denken aan flappie. Persoonlijk vond ik dit stukje vlees wat minder er zat een vetrandje omheen en daar houd ik niet zo van. De gebakken langoustine daarentegen was verrukkelijk.

IMG_20151225_211620Vervolgens kregen we gegrilde grietfilet, weer iets wat ik nog nooit eerder op had. Ik ben een vis- en vleesliefhebber dus dit 6-gangen diner was perfect. Bovenop de grietfilet lag een stukje eendenlever wat een zoutje gaf, deze combinatie was top.

IMG_20151225_215625Hierna kwam de 4e gang, een roodpootpatrijs met huisgemaakte zuurkool, knolselderij en een jus van patrijs en jenever. Een lekker stukje vlees, maar niet heel speciaal. Het deed mij een beetje aan kip denken. Uiteraard weer heel mooi opgemaakt en lekker gegarneerd. De zuurkool heb ik maar even aan de zijkant geschoven, niet mijn ding!

IMG_20151225_223551Toen volgde er een overheerlijke getoaste briochebrood met een warme compote van vijgen, Vacherin Mont d’or en wintertruffel. Als kaasliefhebber kon mijn geluk niet op, wat een lekkere kaas en in combinatie met de zoete compote helemaal om je vingers bij af te likken. Dit ga ik sowieso zelf een keer proberen te maken.

IMG_20151225_230013Last but not least, het dessert! Ja het oog wil ook wat en dat is bij het dessert weer het geval. Stoom kwam van het bord af en nee dat was niet de kou van het ijs.. Heerlijke gluhwein ijs met op de rand van het bord verschillende bereidingen van chocolade.

Al met al een zeer geslaagde avond. Uiteraard nog koffie gedronken met kleine zoetigheden. De wijntjes smaakte ook erg goed. Ik raad je dan ook zeker aan hier een keer te gaan eten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s