Couverts Dinerweek: City Hall Leiden

Zaterdag ging ik samen met mijn lieve vriendinnetjes na lange tijd weer eens uiteten. Met maar liefst tien meiden hebben wij een plekje kunnen reserveren bij restaurant City Hall in Leiden. Via de Couverts Dinerweek site kun je voor een leuk prijsje in de week van 30 oktober t/m 8 november een tafeltje reserveren in de restaurant die meedoen. Zelf had ik nog nooit bij City Hall gegeten, maar ik had al van meerdere mensen gehoord dat het een wat luxer Italiaans restaurant was.

IMG-20151031-WA0019

Even lachen naar het vogeltje en daarna kon het vreetfestijn beginnen. We gingen voor de huiswijn in plaats van Sauvignon Blanc waar we standaard voor gaan, maar deze huiswijn was top! Als voorgerecht kregen we een plank vol lekkers. Maar liefst drie van deze goed gevulde planken bedekte onze tafel. Verse olijven, gedroogde ham, spinata romano en andere soorten vlees, maar ook ciabatta met verschillende tapenades, buffelmozzarella met pesto, bruschetta met zalm en de originele bruschetta met tomaat en kruiden. Naast deze plank kregen we ook nog een carpaccio om met zijn tweeën te delen. Achteraf maar goed at het hoofdgerecht nog even op zich liet wachten…

IMG-20151101-WA0006Wij vermaakte ons wel en voor het hoofdgerecht mochten wij een keuze maken tussen vlees, vis of een combinatie van beide. Wij kozen voor de combinatie zodat we lekker gevarieerd konden eten. De wijn vloeide rijkelijk en voor we het wisten was het tijd voor het hoofdgerecht.
‘Time flies when you’re having fun’
Het hoofdgerecht bestond uit twee pasta gerechten met in het midden een vleesgerecht en een visgerecht. Ik was waarschijnlijk weer te druk met andere dingen. Maar ik heb mij laten vertellen dat het gegrilde zwaardvis was en een stukje rood vlees waarvan we eigenlijk allemaal zijn vergeten wat, oeps! Maar wat ik nog wel wat dat het beide erg lekker was. Risotto heeft nooit zo mijn voorkeur maar ik gaf het een kans en probeerde deze paddenstoelen risotto, maar helaas heeft ook deze mij niet kunnen overhalen. Ik ben denk gewoon niet zo een fan van risotto. De pasta viel daarentegen wel goed in de smaak. Dit was fettuccine wat een beetje lijkt op tagliatelle, maar dan gemaakt van ei en bloem. Super lekker met gedroogde ham en diverse groenten. Om verwarring te voorkomen deze porties deel je ook en dat is maar goed ook, want anders zit je vol en heb je geen plek meer voor het nagerecht.

IMG-20151101-WA0007

Het nagerecht liet voor het mooie iets te lang op zich wachten. Wij waren met een groep en hadden genoeg te bespreken. Maar ik kan mij voorstellen als je met een kleiner groepje bent je een beetje ongeduldig wordt. Wij daarentegen bleven maar wijn bestellen en dat resulteert meestal in een luidruchtig kippenhok. Maar goed dat het nagerecht uiteindelijk kwam zodat wij weer even stil waren. Ik ben niet zo van de desserts, maar na het lange wachten ging dit er best prima in. Beginnend met een scroppino, omdat we nog niet genoeg alcohol op hebben. En daarna een proeverij van allerlei Italiaanse nagerechten. Tiramisu, limoncello cheesecake, diverse soorten schepijs, panna cotta in een wekpotje en chocolademousse. Maar waarom er ook een ijsfontein op stond is voor mij nog steeds een raadsel…

IMG-20151101-WA0014

Dit was mijn recensie over restaurant City Hall. Laat mij gerust weten wat jij er van vindt! xxx

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s