Typisch Italiaans ‘een 4-gangen diner’

Afgelopen week maakte ik een stedentrip naar Rome. Er zijn mij op culinair gebied een aantal dingen opgevallen en dat wil ik uiteraard graag met jullie delen.

Italianen zijn gek op koffie, voornamelijk espresso, dat is dan ook gelijk hun ontbijt. ’s Middags gaan ze pas hun maag pas goed vullen en dat is vaak een uitgebreide lunch met uiteraard een pastagerecht. Als ontbijt vind je vooral zoete broodjes met veel suikers en calorieën. Lekker ongezond dus!

Ik dacht eigenlijk dat cappuccino iets typisch Italiaans was, maar Italianen houden het liever bij espresso. Ik viel dus een beetje buiten de toon, maar heb het toch maar gelaten bij mijn vertrouwde cappuccino.

Ijs, ijs en nog eens ijs! Overal in de stad in elke straat op elke hoek vind je ijskraampjes. De een nog mooier dan de ander en de een met nog meer keuze dan andere. Ik ging voor een coupe a la kinder bueno, heerlijk!

Iets waarvan ik dacht dat het vooral een hype was in West-Europa zie je ook veel in Rome, speciaalbiertjes. En ja hoor ze hebben zelfs Delirium, mijn avond kan niet meer stuk. Verder raad ik je aan om bij het eten lekker wijn te bestellen, dit is een stuk voordeliger dan bier en nog lekker ook.

We zijn naar een grote food markthal geweest en dit was een mooie ervaring. We waren een van de weinige toeristen en de marktkooplui waren super vriendelijk. Ze spraken dan wel geen Engels maar wel heel amicaal en behulpzaam.

Tot slot een ontdekking die ik zeker een keer zelf ga uitvoeren ‘het 4-gangen diner’. Dit is typisch Italiaans en dit hebben we dan ook zeker uitgeprobeerd de laatste avond. Helaas geen foto van de 3e gang, want die was niet foto waardig. Maar goed hoe ziet zo een Italiaans 4-gangen menu eruit?

  • 1e gang is vaak bruschetta, dit is een gegrild broodje met olijfolie en verschillende ingrediënten. Maar ook andere antipasti behoren tot de 1e gang.
  • 2e gang is een pastagerecht, in mijn geval waren dit penne met roomsaus, kruiden, spek en erwten. Erg lekker!
  • 3e gang is een vlees- of visgerecht. Dit kan heel erg uiteenlopen en dus van alles zijn.
  • 4e gang is het dessert, iets waar mijn hart niet sneller van gaat kloppen maar wat niet mag ontbreken.

Dit was mijn Rome avontuur op culinair gebied! Laat gerust een berichtje achter :).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s