Eergisteren was het weer eens tijd voor een van mijn favoriete burgers ‘de burger met blauwe kaas’. Gelukkig had ik een vriendinnetje te eten die hier ook trek in had. Ik heb hem dit keer zoveel mogelijk nagebootst van de Fresh ‘nd Fast. Maar het is en blijft mijn zelfgemaakte burger dus zal die nooit hetzelfde smaken en maar goed ook. O ja even voor de duidelijkheid aangezien mijn lieftallige vriendinnetje een goede blunder maakte in de supermarkt. Een HAMburger wil niet per definitie zeggen dat een burger van varkensvlees is gemaakt. Je begrijpt dat de slappe lach het gevolg hiervan was. Bedankt voor het lachen niet nader te noemen vriendinnetje ;)!
Wat heb je nodig?
- Hamburger
- Tomaat
- Veldsla
- Mayonaise
- Pesto
- Blauwe kaas
- Waldkornbol
Ik geef je alvast een groot voordeel, dit gerecht is binnen een kwartier gemaakt. Je bakt de hamburgers op middelhoog vuur met een klein beetje olie in een koekenpan. Snijd ondertussen de tomaat in plakjes. Maak het sausje door 1 deel mayonaise en 1 deel pesto met elkaar te vermengen. Vervolgens draai je de hamburgers op en leg je op de bovenkant alvast wat blauwe kaas zodat het lichtelijk smelt. Snijden de waldkornbollen open en bedek de bovenste helft met de saus en de onderste helft met sla en tomaat. Daarna kan je de burger erop leggen en ben je klaar. Zo gezegd, zo gedaan.. toch?
Lekker! Burgers blijven altijd top 🙂
LikeLike