Eenvoudig kan ook lekker zijn – Bloemkoolsoep

IMG_20150908_194015
Oké sorry dit gerecht verdient geen schoonheidsprijs, maar is wel super easy om te maken. Bovendien is de bloemkool deze week in de aanbieding bij de Dirk, dus je bent ook geen dief van je eigen portemonnee. Ik at dit dinsdagavond en met deze pan soep kan je wel een aantal dagen vooruit of je nodigt al je vrienden uit en deelt dit heerlijke soepie met elkaar.

 

Eigenlijk is soep de oplossing voor alles.. Heb je ergens nog wat groente over? Maak er soep van. Wil je groente uit de bonus gebruiken? Maak er soep van. Heb je geen zin om uren in de keuken te staan? Maak er soep van. Wil je gezond eten? Maak er soep van.. ja zo kan ik nog wel even doorgaan. Bovendien is dit gerecht straks in de winter ideaal om lekker op te warmen als het buiten koud is.

Wat heb je nodig?
– Blender/staafmixer
– BLOEMKOLEN! Nou ja 1 is eigenlijk wel genoeg
– 1 liter gekookt water
– 1 bouillonblokje
– 50 ml slagroom (ongeklopt)
– 1 rode ui
– 3 teentjes knoflook

Let’s make it ready
Eigenlijk is de basis van de meeste (gebonden) soep altijd hetzelfde. Kook 1 liter water en snijd ondertussen 1 ui en 3 teentjes knoflook zo fijn mogelijk. Bak dit in een diepe pan en voeg dan de groenten die je wilt gaan gebruiken toe. In dit geval bloemkool die je uiteraard eerst in roosjes hebt gesneden, want die stam is no part of the game. Doe de deksel erop en schenk na 5 minuten het kokende water erbij. Bouillonblokje er aan toevoegen en na 10 minuten kun je het blenderen of fijn malen met de staafmixer. Tenslotte het laatste minuutje nog even de room erbij en daarna is het kwaad alweer geschied.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s