55 dagen Zuidoost-Azië – Hanoi: Het avontuur kan beginnen

Na een lange en vermoeiende vlucht ben ik dinsdag 30 juni aangekomen in Hanoi, de 2e hoofdstad van Vietnam. Tijdens mijn reis hiernaartoe heb ik 3 Nederlandse meiden leren kennen, allemaal voor korte duur omdat iedereen andere plannen heeft.

image

Ik word afgezet bij het hostel dat ik van tevoren geboekt hebt, Hanoi backpackers hostel the original. Het valt mij meteen op dat het een hele opgave is om over te steken in deze stad. Als ik het hostel binnen stap word ik gelukkig heel vriendelijk ontvangen. Ik trek mij even terug, omdat het toch wel even wennen is dat ik alleen reis. Uiteindelijk slaap ik hier 3 nachten en leer ik veel mensen kennen, de een leuker dan de ander. Als je alleen reist en je bent op zoek naar gezelschap raad ik dit hostel zeker aan.

image

Ik ben nu bijna een week weg en heb al zoveel meegemaakt en gedaan dat ik de helft alweer vergeten ben. Maar wat mij wel is bijgebleven, aangezien er in deze stad niet zoveel te zien is, is dat het er écht fucking heet is. Ik heb altijd gezegd jaa maar in Nederland is het anders warm. Nou geloof mij als er nergens een zwembad of zee in de buurt is en de warmte blijft hangen tussen de gebouwen dan zweet je jezelf het apenzuur!

image

Het eten hier is echt fan-tas-tisch. Alleen al daarom zou je hierheen moeten. Voor slechts 3 euro heb je een complete maaltijd en het is mij nog geen een keer gelukt het helemaal op te krijgen. Het is hier in tegenstelling tot Thailand ook niet zo pittig gelukkig.

image

Wat ik zelf heb ondernomen in Hanoi is een bezoekje aan de oude gevangenis wat heel indrukwekkend is en veel interessante en heftige feiten over de vroegere oorlogen laat zien. Dus als je hier nieuwsgierig naar bent zou ik er zeker heen gaan, het kost slechts een euro.

image

Nog even terugkomend op dat oversteken. Om te zorgen dat ik ook echt aan de overkant kom – en niet halfuur sta te wachten of wordt plat gereden – ga ik dus naast een willekeurige Vietnamees sta en steek ik tegelijk over. Werkt top al zeg ik het zelf!

image

Om vanuit hier verder te reizen naar Sapa in het noorden vind ik het toch wel fijn om dat samen met iemand te doen. Alle goed Engels sprekende mensen die ik ontmoet zeggen dat mijn Engels goed is, maar of ze dat nou uit beleefd zeggen of echt menen is voor mij een grote vraag. Ik spreek af met een Nederlands meisje die ik ben tegengekomen in een Facebook groep.

Wat ik die avond met haar meemaak is hilarisch. We gaan in een typisch Vietnamees restaurant eten. Waar naar mijn idee alle “hippe” Vietnamese samenkomen. We worden pal voor de ingang op twee veel te kleine krukjes neergezet en bestellen een aantal gerechtjes om te delen. Als ons eten er uiteindelijk is en we net zitten te genieten wordt dit vreetfestijn abrupt verstoord, door de politie om precies te zijn. Blijkt dat die tent illegaal bezig is en dus helemaal vergunning heeft om buiten te serveren. Met een noodvaart worden we naar binnen geduwd met het hele terras meubilair er achter aan. De helft van de gasten loopt weg zonder te betalen en de politie is not amused. Weer wat meegemaakt en lekker gegeten voor een prikkie.

Ik besluit om nog een massage te nemen – de 3e al sinds ik ben aangekomen – gewoon omdat het kan, het lekker is en het geen roggel kost. De volgende dag vertrek ik naar Sapa met Leah

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s