Weekend update koolhydraatarm 4-weekse – Festivallen is goed voor de lijn

IMG_20150613_162922 IMG_20150614_104638

Wat later dan normaal post ik mijn weekend update. Ik heb namelijk gister en eergisteren tentamens gehad en had toen echt even geen tijd om hier rustig voor te gaan zitten (lees: stress). Buiten het leren voor mijn tentamens om heb ik natuurlijk ook mijn rustmomenten gepakt om van het weekend te genieten. Hieronder heb ik even twee activiteiten uitgelicht die voor jou nuttige weetjes bevatten.

Doorgedraaid festival

IMG_20150614_143734

Afgelopen zaterdag was voor het eerst in jaren doorgedraaid festival. Ik ging altijd al naar de indoor feesten, maar nu dus outdoor en het was fan-tas-tisch. Met een groot deel van mijn vriendinnengroep gingen we hierheen en het was ook nog eens in de buurt dus pakte we de fiets. Het festival vond plaats op de Vlietlanden, dit is tussen Leiden en Voorschoten in. Ik zal eerlijk toegeven dat ik ook de nodige alcoholische dranken heb genuttigd, maar ik heb niet stilgezeten! Want op een festival moet uiteraard gedanst worden en dat laat ik mij geen twee keer zeggen, even lekker ontladen. Maar waar misschien IMG_20150614_105401niet iedereen altijd bij stil staat is dat je op zo een dag dus ook de nodige calorieën verbrandt, ideaal! Ik heb voor jullie even uitgerekend wat je kan verbranden op zo een dag. Stel je gaat uit van twee uurtjes intensief dansen, dit zijn alle danspasjes van de hele dag bij elkaar opgeteld. Dan verbrandt je hier maar liefst 998 calorieën mee! En wij zijn dan ook nog eens met de fiets naar het festival gegaan dus reken uit je winst. Halfuurtje heen halfuurtje terug en je verbrandt nog eens 256 calorieën.

Dus ik zeg voor deze zomer; festivallen tot je er bij neervalt!

Fresh ’n Fast

Zondag met een lichte kater weer in de studieboeken en mij ’s avonds laten verleiden om toch even buiten de deur te gaan eten. Een vriendin van mij stelde dit voor en omdat ik wist dat ik haar 2,5 maand niet ging zien vond ik dit een prima plan. Bovendien ook weer even een goed excuus om het studeren even te ontwijken. We zijn bij Fresh ’n Fast gaan eten waar ik regelmatig kom, omdat het gezellig, goedkoop en heel lekker is. Dat is het voordeel als je in een studentenstad woont genoeg studentikoos tentjes en die zijn – je raadt het al – goedkoop!

IMG_20150614_202914 IMG_20150614_213129

Dit restaurant is echt voor mij gemaakt ze hebben namelijk allerlei burgers en salades en laten dat nou mijn twee favorieten zijn. Sinds kort serveren ze de burger ook zonder brood, maar wel met extra salade ‘ik zeg top!’. Dit sluit perfect aan op mijn koolhydraatarme dieet. Ik ging voor een martha burger, mijn all time favourite. Dit is een burger met blauwe kaas en pestomayonaise en perfect kater voedsel. Deze burger geserveerd op een bord vol salade gaf mij weer de energie om nog even te blokken.

Mocht je een keer in Leiden komen dan raad ik je zeker aan hier een keer te eten.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s