Dag #10 koolhydraatarm 4-weekse – Zondigen moet!

Zondigen om te kunnen volhouden

De titel klinkt een beetje gek, maar het is echt zo! Houdt het wel bij af en toe en maak er geen dagelijks gewoonte van, want dan kun je een dieet net zo goed overboord gooien. Maar om te voorkomen dat je niet terug valt in je oude (eet)patroon is het goed om een dagje te zondigen. Nou wil ik niet het dieet van Sonja Bakker de hemel in prijzen, maar die heeft ook niet voor niets de SAS-dag ingevoerd. Probeer het wel te compenseren met de dagen ervoor en erna, zodat het in evenwicht is.

Hoe je het went of keert tijdens een dieet heb je een onmisbare drang naar de dingen die je juist niet mag. Daarom is het goed om hooguit 1 keer per week te zondigen. Hierdoor houdt je de rest van het dieet langer vol zonder vreetbuien.

Hieronder een aantal feitjes:

  • Er is bewezen dat je 3500kcal extra tot je moet nemen om een halve kilo aan te komen. Als je nagaat dat de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid voor vrouwen tussen de 2000 en 2400kcal ligt is dat heel erg veel;
  • Kies voor verzadigde voeding, dit zorgt ervoor dat je honger gevoel langer weg blijft. Denk aan;  volle zuivelproducten en vette vleessoorten. Maar ook roomboter, margarine in een wikkel, koekjes, chocolade en gebak;
  • Neem je lievelings! Zondig niet zomaar, maar ga voor de hoofdprijs. Neem iets wat je echt heel lekker vindt;
  • Gebruik je zintuigen, eet daarom heel rustig. Er gaat namelijk een seintje naar je hersenen en die krijgen de tijd om te registeren dat er eten in je maag komt. Hierdoor voorkom je dat je teveel gaat eten.

Sushi time

Ik heb daarom woensdag dus lekker gezondigd en bij de Shabu Shabu gegeten. Dit stond al een tijdje vast en ik lijk wel gek als ik dat aan mij voorbij laat gaan. Nou moet ik ook gelijk toegeven dat ik gelijk weer genezen ben. Mijn maag was behoorlijk van streek na deze maaltijd (lees: krampen). Ik kies er dan wel bewust voor om ook de groenten en salade gerechten te nemen om ook nog wat gezonde voeding binnen te krijgen. Geslaagde avond en ik kan weer even vooruit met mijn dieet!

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s