Dag #9 koolhydraatarm 4-weekse – Recept: Zalm ovenschotel

Recept: Zalm ovenschotel
Op dag 9 (dinsdag) van mijn koolhydraatarme 4-weekse maakte ik een variant op de Knorr ovenschotel met zalm en pasta. Pasta is namelijk rijk aan koolhydraten en dus uit den boze! Dit gerecht is heel gemakkelijk om te maken, want het is een beetje van jezelf en een beetje van Knorr.

Wat heb je nodig (1 persoon)?

  • 200 gram groenten; zelf koos ik haricot verts en zoete paprika, omdat ik dit nog in huis had.
  • 125-150 gram vis; ik gebruikte zalm, maar je kunt ook witvis gebruiken
  • Knorr mix voor Ovenpasta Zalm (halve zakje)
  • 250 ml water
  • 125 gram zure room; in plaats van vette kookroom die Knorr adviseert
  • 50 gram witte kaas; in plaats van Hollandse kaas die Knorr adviseert

Zoals je kunt lezen heb ik er een beetje een eigen draai aangegeven, om het dieetproef te maken. Met deze ingrediënten kun je gewoon de aanwijzingen op de verpakking volgen en heb je heerlijke verantwoorde maaltijd!

Weten jullie nog andere variaties hier op? Let me know!

Sport tip: Compenseer
We kennen het allemaal wel, je hebt op de dag dat je wilde gaan sporten echt geen tijd over of zo geen zin dat je hoe dan ook niet gaat. Ik herken mijzelf er in ieder geval wel in en vindt het ook slappe excuses, maar toch gebeurt het. Probeer dan in ieder geval een ander moment in de week met jezelf af te spreken dat je wel gaat. Zo heb ik met mijzelf afgesproken dat ik minstens 3 keer sport en maximaal 5, om mij hier aan te houden moet ik dus compenseren. En dat is dan ook gelijk mijn tip aan jullie. Dinsdag had ik de hele dag aan mijn (studie)project gezeten en ’s avonds met een vriendin afgesproken en ik wilde ook nog leren… sporten ging hem dus niet worden. Ik heb toen gelijk besloten om woensdagochtend te gaan, zodat ik het zou ‘inhalen’.

Guilty pleasure
3 jaar geleden had ik niet verwacht dat ik het ooit ging zeggen, maar cappuccino is mijn absolute ‘guilty pleasure’. Het snakken en verlangen hierna is zo groot dat ik niet meer zonder zijn kunnen. Ik ben eigenlijk gewoon verslaafd. Maar om deze verslaving te onderdrukken en te zorgen dat ik echt geniet van dit ‘bakkie’ mag ik er deze 4 weken 1 per dag. Ik doe dan natuurlijk wel mijn best om het zo lekker mogelijk te drinken, het liefst buitenshuis dus. Even een genietmomentje tussen de studie door of na een lange dag werken.

Hebben jullie ook een guilty pleasure? Let me know!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s