Dag #5 koolhydraatarm 4-weekse – Wodka is DE oplossing

Recept: Of je salade met worst lust?

Vandaag probeerde ik weer eens wat nieuws uit, want een caesar salade of eentje met geitenkaas kennen we allemaal wel. Ik had trek in worst en dan het liefst chorizo-achtige. Uiteindelijk werden het chipolata worstjes en daar was ik helemaal content mee. Deze salade is wederom heel makkelijk te maken.

Wat heb je nodig?

  • Zoete puntpaprika
  • Halve courgette
  • Sla naar keuze
  • Halve rode ui
  • 2/3 chipolata worstjes
  • Peper en zout
  • Saladedressing (bijvoorbeeld yoghurt)

Zet de oven op 220 graden en leg hier de chipolata worstjes in 15-20 minuten(de laatste 5 minuten kan de ui erbij). Terwijl de worstjes lekker liggen te garen in de oven snijd je de paprika door tweeën. Gebruik een grilpan en leg hier de paprika in, mag op hoog vuur. Ondertussen kun je de courgette in plakjes snijden en de sla wassen. Beleg een bord met salade en doe naar smaak wat dressing erover. Vervolgens kan de paprika van de gril en de courgette op de gril. Bestrooi de courgette met wat peper en zout en snijd de paprika alvast in reepjes. Door het grillen is deze lekker zoet van smaak geworden. Vergeet niet de ui nog even in de oven te leggen! Tot slot leg je alles op het bord met sla en is je salade met worst ready to eat.

Ik heb er van genoten, al vond ik de roma sla van de Dirk een beetje tegenvallen. Smaakte erg bitter en dat schoonmaken was een aardige klus, er zat namelijk veel bagger tussen.. Bleghhh

Let’s go to the beach

’s Middags heb ik na mijn college vriendinnen opgezocht die op het strand lagen te bakken. Ik vond het niet heel vervelend om dit ook te doen en dus stapte ik op mijn fiets richting de kust. Ik woon zelf in Leiden en wij gaan altijd in Noordwijk naar het strand. Aangezien het lekker weer is als je naar het strand gaat is het dus ook prima weer om dit met de fiets te doen. In mijn ogen veel voordelen; je bent sportief bezig, je kleurt bij al tijdens het fietsen en je staat niet in een lange file met de auto of bus.

Wodka you rock

Buiten het feit om dat ik een liefhebber ben van wodka, is het ook nog eens een betere keuze dan bier of wijn. Ik ben dan wel aan het afvallen, maar geen druppel alcohol drinken is toch wel een moeilijke opgave.. nu klink ik echt als een alcoholist zeker? Tsja ik had gister een afstudeerborrel en ben daarna de kroeg ingedoken en je wilt toch een beetje levellen. Lees hier waarom ik voor wodka kies, het is iets met van bier krijg je een bierbuik en wijn zit vol met suikers.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s