#2 koolhydraatarm 4-weekse – Oepsie…

Ik val maar gelijk met de deur in huis en zal het eerlijk opbiechten; ik heb gezondigd. De een zal denken ‘nu pas gezondigd?’ de ander ‘nu al gezondigd?’, ik zal het nader verklaren voor je. Ik heb gisteravond gewerkt van half 6 tot half 2 ’s nachts en tsja in de horeca komt er natuurlijk heel veel lekkers voorbij. De eerste paar uurtjes gaan altijd wel, maar na een paar uur op je benen te hebben gestaan begint de trek toch wel aan je te knagen. Ik heb me niet helemaal volgevreten, maar wel brood en chocola gesnoept #FAIL. Vandaag dus extra streng zijn voor mezelf!

Verder ging het de hele dag helemaal top. Op school met 2 klasgenootjes naar de kantine, omdat zij een lekker broodje wilde halen. Ik heb mij niet laten verleiden door al het lekkers en hield het bij een suikervrije cappuccino, dus dat vind ik een schouderklopje waard.

Om gezond door te komen als je op pad gaat, moet je wel iets eerder je bed uit. Terwijl ik gister mijn ontbijt maakte in de keuken, kookte ik ook gelijk een eitje om mee te nemen. De rijstwafels die ik deze maand in grote getalen zal eten zijn heel handig om mee te nemen. Ik belegde deze met kipfilet, die ik in vershoudfolie meenam. Verder 2 stuks fruit en een flesje water, want daar kan je niet genoeg van drinken. Mijn ontbijt was wederom kwark met fruit en lijnzaad.

Als avondeten kocht ik een maaltijdsalade van de HEMA, omdat ik haast had. Dit is dus een goede maaltijdvervanger voor als je weinig tijd hebt en toch gezond wilt doen. Bovendien kost deze maaltijdsalade met tonijn maar €2,75. Eenmaal op werk aangekomen stond daar ook een gezonde maaltijd klaar, wat mij verraste. Die maaltijdsalade had ik dus voor niets gehaald en belandde aan het eind van de avond in de prullenbak, zonde! Ik at peultjes, worteltjes met een stukje kip en natuurlijk een klodder ketchup. De aardappeltjes liet ik voor wat het was en nam ter compensatie meer groente.

Dit was mijn 2e dag, ik ben benieuwd hoe ik het er vandaag vanaf breng!

Als tip wil ik je meegeven, dat als je de mogelijkheid hebt je zoveel mogelijk lopend moet doen in plaats van met de auto of fiets. Dit is toch weer wat extra lichaamsbeweging die je anders zou missen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s