Hoofdstuk INENTINGEN

Wie wilt genieten van al het moois, moet haar angsten opzij zetten. Iets waarvan je weet dat het moment gaat aanbreken en waar je het liefst heel hard voor wegrent.. INENTINGEN. Voor mensen met belonefobie (angst voor naalden) hoef ik geen verdere uitleg te geven. Gelukkig heb ik het niet in extreme mate, maar de angst is er wel degelijk.

Mijn lieve huisgenootje Fleur had zich weken geleden al opgeofferd om mee te gaan, maar kon zich nog even geen voorstelling maken dat ik voor zoiets echt angst zou hebben. Ik ben nogal nuchter namelijk…

Ik had mijzelf al even ingelezen, zodat ik op het ergste voorbereid zou zijn. Beetje dom, want ik had mij ingelezen over Vietnam terwijl ik ook naar Cambodja ga, maar goed dat terzijde. Genoteerd in mijn agenda staat: 28 mei om 13.30 uur afspraak bij Meditel in Leiden. Mocht je ook inentingen of een consult nodig hebben voor je reis, raad ik je deze organisatie aan. Ze nemen de tijd, nemen je serieus en ze werken samen met veel zorgverzekeraars. Bovendien is Meditel in elke (grote) stad te vinden.

Aangekomen op mijn consult kreeg ik eerst een adviesgesprek met daarop volgend de nodige inentingen. Zelf had ik het liever andersom, maar dat gaat lastig als ze nog niet weten welke inentingen je nodig hebt. Cambodja was gelijk het struikelblok waar ik geen rekening mee had gehouden. Maar daar is er dus kan op malaria, dus kreeg ik ook tabletten voorgeschreven. Je kunt er ook voor kiezen om dit niet te doen, maar dan komen er een hele hoop maatregelen om de hoek kijken. Zoals ’s avonds beter niet op pad gaan, terwijl ik dan juist tot leven kom haha, dus dat is geen optie voor mij.

Last but not least, de inentingen. De arts probeerde mij ook nog even een rabius vaccin aan te smeren, met alle goede bedoelingen uiteraard. Maar dat zou betekenen dat ik voor ik op reis ga nog 3, ja je leest het goed 3 keer ingeënt moet worden. Bovendien ben je dan niet eens volledig beschermd, het geeft je alleen langer de tijd om naar een ziekenhuis te gaan. Ik heb maar even vriendelijk bedankt op dit aanbod. Eentje waarvan ik wel wist dat ik hem nodig had, is buiktyfus. Ik had voor het consult mijn lip van binnen al kapot gebeten, maar bleef in het kamertje bijzonder rustig. Ik weet uit ervaring dat dit de beste manier is om het niet nog onaangenamer te maken dan het is.

Dus ben je angstig? Houd je rustig, neem iemand mee en zorg voor afleiding. Ik mocht in Fleur haar hand knijpen, hield mijn ogen dicht en zij ging lullen over van alles en nog wat, top! Al met al viel het mee, maar toch ben ik blij dat het er weer op zit.

Daarna was het tijd voor een welverdiende koffieeeeeee… bij ROOS (een héél leuk koffiezaakje in Leiden)

IMG_20150528_141448
Screenshot_2015-05-29-14-05-50

Voor tips, advies of vragen: leave a comment!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s