Visum aanvraag en inentingen Vietnam (Cambodja)

Net als 2 jaar geleden (toen ik naar Thailand ging) moest ik dit keer ook weer een visum aanvraag doen. Het zijn de minder leuke dingen om te regelen voor het reizen, maar je kan het maar weer gehad hebben. Daarom doe ik dit, net als inentingen, het liefst zo snel mogelijk dan ben je er maar weer vanaf.

Ik had in mijn Trotter (Nederlandse Lonely Planet) opgezocht dat ongeacht hoe lang je gaat, je een visum nodig hebt voor Vietnam. Maar om het makkelijk te maken hebben zijn er verschillende varianten… lekker handig!

Via de site van de Vietnamese ambassade kun je het formulier dat je nodig hebt vinden. Ik heb deze uitgeprint en ingevuld. Ongeveer 2 weken ging ik ‘even snel’, dat dacht ik tenminste, naar Den Haag om mijn visum aan te vragen. Met mijn paspoort, formulier en pasfoto in mijn tassie ging ik met het OV naar Den Haag, lekker voordelig aangezien ik nog een studentenreisproduct heb. Ik stapte uit bij het Nassauplein en betrapte mijzelf erop dat ik eigenlijk helemaal niet wist hoe de vlag van Vietnam eruit zag.

Uiteindelijk had ik de ambassade gevonden en stapte naar binnen, al zoekend naar de juiste plek voor mijn aanvraag. Bleek al snel dat de eerste deur die openstond de wachtkamer was voor het aanvragen van een visum. Afgeladen met met mensen van verschillende nationaliteiten, is dit een warm en onaangenaam hok, sorry ik kan het niet mooier omschrijven dan het is. Ik trok een nummertje alsof ik bij de slager was en kwam er al snel achter dat het nog wel even ging duren. Ik ben gauw naar buiten gevlucht en opzoek gegaan naar een pinautomaat. Want ja, je moet je visum handje contantje aftikken…

Na een uur te hebben gewacht was ik ein-de-lijk aan de beurt. De vrouw die mijn hielp was heel vriendelijk en sprak goed Engels, altijd fijn! Ik had een triple visum aangevinkt, maar die is dus maar een maand geldig en ik ga 2 maanden, dus dat feest ging niet door. Er blijven dan 2 opties over en dat is een single visum voor 1 maand of 3 maanden. Ik heb gekozen voor een triple visum voor 3 maanden, omdat ik nog geen idee heb hoe mijn reis gaat lopen en wanneer ik de grens over ga. De kosten hiervan zijn €90 en daarmee spek je gelijk de kas van Vietnam ;). Denk er dus goed over na als je een visum aanvraagt of je dit door een bureau laat doen of er je hele middag aan besteedt.

In de volgende blogpost vertel ik je mijn inenting ervaring en tips!

 

Een gedachte over “Visum aanvraag en inentingen Vietnam (Cambodja)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s